Skip to main content

Mijn eerste kitesurfervaring

Als stagaire van Kite Like a Pro had ik het voordeel dat ik voor een klein prijsje eens een lesje kitesurfen mocht uitproberen. Naast het feit dat dit mijn eerste uitje tijdens de corona periode was, leek het me ook heel vet en kon ik hier natuurlijk geen nee op zeggen. Samen met een vriendin van me hadden we een topdag en daar wil ik graag mijn ervaring over delen met jullie.

We kregen een locatie doorgestuurd en daar zouden we onze instructrice ontmoeten. Eenmaal aangekomen op locatie stond instructrice Tessa al helemaal klaar voor ons met alle materialen. We konden ons daarom ook al snel hijsen in de wetsuits en alle andere materialen. Zelf had ik nog nooit een wetsuit aangehad, dus daar was ik heel benieuwd naar. Maar het paste perfect en het materiaal zat ook superlekker. Het materiaal was net nieuw van de merken Slingshot en Prolimit.

Als eendjes achter elkaar zijn we het strand opgegaan. Ik kom zelf uit het Limburgse heuvellandschap, dus het voelde voor mij direct als vakantie. We hadden allebei nog nooit gekitesurft, dus vonden het stiekem toch wel enorm spannend. Gelukkig kon Tessa ons goed geruststellen en zelfs inspireren. Ze zei: ‘Kiten is net zoals het leven, als het niet goed gaat, moet je het loslaten.’ Hiermee bedoelde ze dat als er iets mis gaat tijdens het kiten of je krijgt de kite niet meer onder controle, dat je de bar moet loslaten.

Na het bespreken van de theorie was het tijd om de praktijk toe te passen. We mochten de kite aan ons vastmaken en ‘the feeling’ krijgen voor de kite. Nadat het ons enigszins gelukt was de kite onder controle te krijgen, mochten we met de kite aan ons vast naar het water lopen. Dit ging ons aardig goed af en was heel leuk om te doen. Aangezien het te gezellig was, zijn we niet meer toegekomen aan het body draggen in het water. Maar dat geeft niet, want daarvoor hebben we onze tweede les al ingeboekt!

Tot voor een tijdje geleden wist ik niet eens wat kitesurfen nou precies was, en nu heb ik mijn tweede les al ingeboekt. Kortom, het was een hele leuke dag en het was heel gaaf om te doen. Echt een aanrader!

Introductieles kite like a pro